zondag 24 februari 2013

BLIKSEMSE BEZIELING?uit: LUCIFER maart 1892

  De bliksem is tot alles in staat, en daarmee is het een van de meest fascinerende natuurverschijnselen.

Legio zijn de historische verslagen van wat de bliksem allemaal kan, want denk maar niet dat bliksems alleen maar rechttoe rechtaan inslaan en een rotklap veroorzaken.

Hoewel sommige bliksems dodelijk zijn, schijnen anderen eerder bedoeld om ons in verwarring te brengen.
Er zijn verschillende mensen geweest die de kuren van de bliksem hebben verzameld en vastgelegd, waaronder de beroemde astronoom Camille Flammarion, die er een boekje over schreef, 'Thunder and Lightning'. Maar als je de archieven van de KB op internet doorzoekt zul je zulke ongewone bliksemse kuren ook in Nederlandse kranten aantreffen. 

Het berichtje hierboven uit LUCIFER van maart 1892:

"Een merkwaardig en interessant artikel in een Zweedse krant met vreemde foto's van bliksem, waarvan de werking nog zo slecht begrepen wordt, werd onlangs onder mijn aandacht gebracht. Daarin wordt  genoemd de afdruk van het misboek op een altaarkleed in een kerk in Laguy, in 1689. In 1847 werd een vrouw in Lugano door de bliksem getroffen met de afdruk van een bloem die aan haar voeten groeide afgedrukt op haar lichaam. In 1828 kreeg een matroos aan dek van een schip in de Adriatische Zee het nummer van het schip geprint (door de bliksem) op zijn rug. "

 
En dan voorspelt de schrijver dat vanwege de observaties van curieuze fenomenen in verband met elektriciteit, en de wetenschappelijke observaties van sommige etherische trillingen, 'occulte' fenomenen niet veel langer occult zullen blijven.

Maar nu, 120 jaar later, worden we nog met dezelfde raadsels geconfronteerd. 

Hiernaast een bericht uit De Tijd van 14-8 1934, over een zorgzame bliksem.  

Speculatie: het is bekend dat geesten voor hun manifestaties gebruik kunnen maken van elektriciteit. In onze tijd zijn er talloze gevallen bekend van gemanipuleerde radio's, faxen, telefoons, televisies en computers. Duizenden mensen houden zich met succes bezig met EVP - Electronic Voice Phenomena.

Is het zo gek om te denken dat 'intelligenties' - en dat hoeven zeker geen overledenen te zijn, zich kunnen bedienen van de bliksem, om een grap met ons uit te halen of de dodelijke bliksem even onschadelijk te maken?

Het is maar een idee....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten